tisdag 29 november 2011

Ny spökhistoriesamling av Dan Höjer


Dan Höjer är journalist och barnboksförfattare. Han har gett ut flera faktaböcker för barn om olika ämnen, och han har också skrivit spökhistorier och andra berättelser.
Under många år jobbade han på tidningen Kamratposten. Det var då han lärde sig skriva enkelt och begripligt om svåra och komplicerade saker.
Han åker också gärna runt i Sverige och träffar skolbarn och lärare, och pratar om sina böcker.
För några år sedan var han här i Arboga och träffade alla elever i årskurs fem.
Det var otroligt roligt att lyssna till honom då, för han är fenomenal på att berätta! Framför allt är det ju spännande att höra om alla läskiga spökhistorier...
Dan har rest runt i Sverige och luskat reda på en massa otäcka historier som finns på olika platser om spöken och osaliga andar. När han kommer hem igen börjar han skriva en egen berättelse. Han använder den historia han fått höra på resan, och sedan gör han något ännu läskigare och verkligare av den!
Flera spökhistoriesamlingar har det blivit genom åren, och nu är den senaste här: "Stora boken med spökhistorier". Denna gång finns också en Cd med i boken, där man kan höra Dan själv läsa några av berättelserna.
En av berättelserna i boken heter "Charterdöden". Det är en ryslig historia om en flygresa som inte alls blir vad passagerarna tänkt sig. Inspirationen till den berättelsen fick Dan när han hörde om att det spökar på Landvetters flygplats utanför Göteborg.
Innan flygplatsen byggdes fanns där ett hus där många människor dött under mystiska förhållanden. Dessa stackare, som förmodligen mördades, håller sig kvar på platsen som osaliga andar. Än idag kan besökare på flygplatsen berätta om att de sett genomskinliga personer tränga sig fram till bagageutlämningen för att sedan försvinna bort i tomma intet. Efter dem känns en iskall vind dra förbi...

Vill ni, och vågar ni läsa "Stora boken med spökhistorier"? Titta här om den finns att låna på biblioteket.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar