fredag 11 mars 2011

Slangbellan - årets pristagare
Slangbellan heter ett pris som skapades 1998 av BUS, sektionen för Barn- och ungdomsboksförfattare inom Sveriges Författarförbund. Det delas ut varje år till en barn- och ungdomsförfattare som gett ut sin första bok under året.
Om man vinner priset får man 30 000 kronor tillsammans med en handtäljd slangbella.
I går bestämdes vem som skulle vinna priset för år 2010.
Tre författare hade chansen:

Jenny Jägerfeld: "Här ligger jag och blöder" - ungdomsbok som också vann Augustpriset 2010 för bästa barn- och ungdomsbok

Joar Tiberg: " Månen blev rädd" - en bilderbok

Inti Chavez Perez: Respekt: en sexbok för killar

Och VINNAREN blev.... Inti Chavez Perez med sin faktabok om sex, "Respekt: en sexbok för killar". GRATTIS!
Författaren har jobbat ute i många skolor och ungdomsgårdar. Då mötte han tonåringarnas frågor och funderingar kring sex. Nu har han skrivit boken där alla frågorna får svar. Här får de osäkra lära sig det de sällan undervisas om i skolan.
Boken tar upp alla möjliga tänkbara fakta kring sex. Hur våra kroppar fungerar. Hur man kan ha sex på olika sätt. Hur det känns att upptäcka att man är homo- eller bisexuell, samt mycket annat. Som titeln visar behandlas också ämnet respekt. Att det är viktigt att alltid lyssna på sina egna och sin partners signaler.
Det här är en perfekt bok att stoppa i händerna i alla tonåriga killars händer, från 14 år och uppåt. De nyfikna tonårstjejerna är naturligtvis också välkomna som läsare!

Alla de tre nominerade böckerna finns att låna på Arboga bibliotek.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar